TS 13001 HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi

TS 13001 HACCP NEDİR? 

TS 13001 HACCP gıda güvenliği risklerinin yönetimi ile ilgili uluslararası tanınan bir sistemdir ve gıda maddeleri üretimi ile dağıtımını yapan tüm firmalar için zorunlu hale gelmektedir.

Bu sistemin uygulanması, tüketicilerin tükettikleri ürünlerin sağlıklı ve güvenli olduklarından emin olmalarını sağlar. Gıda maddelerinin, kaynakları ve proses teknikleri sürekli olarak değişim göstermektedir.

Buna bağlı olarak gıdaların üretiminde değişik aşamalarda ortaya çıkan tehlikeler, sektörün tümünü ciddi olarak etkileyebilir.

TS 13001 HACCP, risklerin belirlenmesi ve ilgili önlemlerin alınması için sistematik bir yaklaşımdır. Diğer yönetim sistemleri ile birlikte uygulanabilir.

TS 13001 HACCP GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNİN FAYDALARI;

  • Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik riskleri ortadan kaldırarak, güvenli gıda üretimini sağlar
  • Gıda güvenliği problemlerinin çözümü için harcanacak para ve zaman kaybını önler
  • Müşteri memnuniyetini artırarak, pazar payının yükselmesini sağlar
  • Ürün kayıplarını azaltır
  • Potansiyel tehlikeler en başta ortaya çıkarılır ve giderilir
  • Proses kontrolün dokümanlarla kanıtlanmasına olanak verir
  • Yürürlükte olan yönetmeliklere uygun olarak çalışılmasını sağlar

Hizmet Talep Formu

Bu konu hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki eposta adresinden bize ulaşabilirsiniz.
info@degisimdanismanlik.com.tr